İş ve Hayat
İÇİNDEKİLER1. Gıda Hastalık İlişkisi: Şekerin Yeri Nedir?Yavuz DİZDAR 9 2. Modern Kölelik ve Modern Köleliğin Görünümleri Mehmet Atilla GÜLER 23 3. Seçilmiş Avrupa Ülkelerinde Sosyal Konut Uygulamaları Banu KARAKAŞ 47 4. Güney Kore Kalkınmasında Mesleki Eğitim Sisteminin Rolü Ömer Can ÇEVİK 69 5. Türkiye İşgücü Piyasasında İş Arama Kanallarının Niteliği Kürşat TUTAR 93 6. Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı İle Değişen Kamu Hizmeti ve Türkiye İş Kurumu Gülsüm KORKUT, Osman Kürşat ACAR, Alim TETİK 107 7. İşverenin İşletmesel Karar Alma Özgürlüğü Mehtap YÜCELBODUR 137 8. Muhtaç Yaşlılar İle Engellilere Aylık Bağlanması ve Bunların Bakımını Üstlenenlere Evde Bakım Ücreti Ödenmesinin Şartları Murat ÖZDAMAR, Erden ÇAKAR 169 9. Mevsimlik İşlerde Çalışan İşçilerin Sosyal Güvenliği Murat 185 10. İşbaşı Eğitim Programları ve Teşvikler Nusret YAZICI 197 11. İş Sağlığı Güvenliğinde Sosyal Diyalog İhtiyacı Yağız EYÜPOĞLU 205 İş ve Hayat Dergisi Yayın ilkeleri 213 |