Hastalıkta ve Sağlıkta Beslenme

Kitap : Hastalıkta ve Sağlıkta Beslenme

Yazar : * Hüsrev Hatemi

Dil : Türkçe

Bölüm : Sosyal Hekimlik

Yayın Yeri : İstanbul

Yayın Tarihi : Mart 1984

Yayıncı : Altın Kitaplar

Tür : Kitap

Kitap No : 791

İÇİNDEKİLER

İÇİDEKİLER
ÖNSÖZ
Toplum ve Kültür Sorunu Olarak Beslenme İlkeleri ... ... ... ... ... .
A - GENEL BESLENME İLKELERİ
I - Besin Maddeleri
II - Besin Maddelerinin Sınıflaması
III - Vitaminler
IV - Madenler
V - Su ve Tuzlar
VI - Enerji Metabolizması
VII - Beslenmede Kepek, Pekt İn ve Bazı Katkı Maddelerinin Önemi
B _ HASTALIKLAR VE BESLENME REJİMLERİ
l - Şeker Hastalığı ve Beslenme Rejimi || - Gut Hastalığı ve Beslenme Rejimi
III - Karaciğer Hastalıklarında
Beslenme Rejimi
IV - Böbrek Hastalıkları ve Taş
Oluşumunda Beslenme Rejimi
V - Sindirim Sistemi Hastalıklarında
Diyet
VI - Damar Sertliği ve
Koroner Hastalıklarında Rejim
VII - Kalp Yetersizliği ve
Tansiyon Yüksekliğinde Diyet VIII - Beslenme ve Kanser Arasındaki
İlişkiler C - ÖZEL BESLENME DÜZENİ GEREKTİREN DURUMLAR
l - Gebelikte Beslenme
|| - Yaşlılıkta Beslenme
III - Şişmanlıkta Beslenme Düzeni
D - SAĞLlKLI VE DENGELİ BESLENME TEKNİĞİ
l - Beslenmenin Psikolojik Yönü
II - Kötü ve Eksik Beslenme
(Malnütrisyon)
IH - Beslenme Aşırılıkları
ve Modaları
IV - Yemek Seçimi ve Planlaması
E _ TABLOLAR VE LİSTELER
Besin Maddelerinin Bileşimi Besinlerin Kalori Gruplaması Zayıflamada Tek ve Çift Sayılı Listeler Yöntemi
SONSÖZ
Türkiye'de Sağlık Bilimleri Açısından Beslenme Konusuna Emek Verenler
BAŞLICA KAYNAKLAR
TABLOLAR
TABLO 1 : Başlıca Kalsiyum Kaynak ve Miktarları. TABLO 2 : Oda Isısıyla Oksijen Tüketimi Arasındaki
İlişki
TABLO 3 : Hareket Şekilleri ve Saatte Harcanan
Kalori
TABLO 4 : Hareket Şekilleri ve Dakikada Harcanan
Kalori.TABLO 5 : Erişkinlerin Enerji İhtiyacı
(Diyabet Konusu)
TABLO 6 : Yaş ve Cinsiyete Göre Günlük Enerji
İhtiyacı
TABLO 7 : 1 Ekmek Birimi (EB)- 12 gram
Karbonhidrat İçeren Yiyecekler
TABLO 8 : Başlıca Besin Maddelerinin İçerdikleri
Karbonhidrat Miktarları Açısından
Karşılaştırılması
TABLO 9 : Besinlerin Karbonhidrat Oranlarına
Göre Gruplanması
TABLO 10 : Meyvaların 10 gram Karbonhidrat
veren miktarları
TABLO 11 : Gutiu Hastalar İçin ve Ürik Asid
Yüksekliğinde Kısıtlı Purin Diyeti TABLO 12 : Kronik Böbrek Yetersizliğinde Diyet
Örneği
TABLO 13 : Kronik Böbrek Yetersizliği Diyetindeki
Değiştirmelerde Kullanılacak Listeler TABLO 14 : Düşük Kalsiyumlu Rejim
TABLO 15 : Mide • Duodunum Ülseri veya
Hastalıklarında Diyet Örneği
TABLO 16 : Sodyum Kısıtlamasının Dereceleri
TABLO 17 : Düşük Sodyumlu Diyet Örneği
TABLO 18 : Yeşil Sebzeler Adıyla Bilinen
Besinlerin Bileşimi
TABLO 19 : Kuru Sebze, Makarna, Ekmek gibi
Besinlerin Bileşimi
TABLO 20 : Süt, Süt Ürünleri ve Yumurtanın
Bileşimi
TABLO 21 : Etlerin Besin Öğeleri Bakımından
Bileşimi
TABLO 22 : Kuru Meyva Adıyla Bilinen Besinlerin
Bileşimi
TABLO 23 : Taze Meyvalarm Bileşimi