Çalışma Hayatında Beslenme Hizmetlerinin Yönetimi

Kitap : Çalışma Hayatında Beslenme Hizmetlerinin Yönetimi

Yazar : * Yasemin Beyhan

Dil : Türkçe

Bölüm : Sağlık-Güvenlik-Çevre

Yayın Yeri : Ankara

Yayın Tarihi : Şubat 1999

Yayıncı : Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ

Tür : Kitapçık

Kitap No : 557

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER
ÖNSÖZ. SUNUŞ GİRİŞ
BESLENMENİN ÖNEMİ.
Beslenme ve Büyüme - Gelişme
Beslenme ve Sağlık.
Beslenme ve Çalışma Yeteneği.
Beslenme ve Verimli Yaşam Süresi. Beslenme ve Ulusal Ekonomi
Beslenme ve iş Kazaları
BESLENME SORUNLARININ NEDENLERİ.
YETERSİZ VE DENGESİZ BESLENME GÖSTERGELERİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLKELERİ
Besin Öğeleri.
Enerji ve Besin Öğelerinin Verimlilik İlişkisi
Aktivite Düzeylerine Göre iş Grupları.
Besin Grupları.
SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ÖNERİLERİ
BESİNLERİ SAĞLIKLI VE BESLENME İLKELERİNE UYGUN HAZIRLAMA VE PİŞİRME ÖNERİLERİ.BESLENME-HASTALIK ETKİLEŞİMİ VE BAZI HASTALIK DURUMLARINDA BESLENME İLKELERİ.
Şişmanlık
Kalp-Damar Hastalıkları.
Ülser.
Diyabet / Şeker Hastalığı.
İshal
Kabızlık.
Kanser.
Enfeksiyon / Ateşli Hastalıklar.
ÇALIŞMA HAYATINDA TOPLU BESLENMENİN ÖNEMİ TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE TEMEL AMAÇLAR
TOPLU BESLENME HİZMETLERİNİN KAPSAMI.
Toplu Beslenme Hizmetlerinin Yönetim ve Organizasyonu.
Çalışanlar için Menü Planlama İlkeleri.
Yiyeceklerin Satın Alınması.
Yiyeceklerin Depolanması.
Yiyeceklerin Hazırlanması ve Pişirilmesi.
Yemek Servisi.
Artıkların Kaldırılması ve Bulaşıkların Yıkanması.
Toplu Beslenme Hizmetlerinde Hijyen ve Güvenliğin Sağlanması
İŞÇiLERiN BESLENME DURUMLARI İLE İLGİLİ MEVZUAT VE
UYGULAMALAR

NOTLAR

Yeterli ve Dengeli Beslenme