Çalışma Hayatında Beslenme Hizmetlerinin Yönetimi
İÇİNDEKİLERİÇİNDEKİLERÖNSÖZ. SUNUŞ GİRİŞ BESLENMENİN ÖNEMİ. Beslenme ve Büyüme - Gelişme Beslenme ve Sağlık. Beslenme ve Çalışma Yeteneği. Beslenme ve Verimli Yaşam Süresi. Beslenme ve Ulusal Ekonomi Beslenme ve iş Kazaları BESLENME SORUNLARININ NEDENLERİ. YETERSİZ VE DENGESİZ BESLENME GÖSTERGELERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLKELERİ Besin Öğeleri. Enerji ve Besin Öğelerinin Verimlilik İlişkisi Aktivite Düzeylerine Göre iş Grupları. Besin Grupları. SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ÖNERİLERİ BESİNLERİ SAĞLIKLI VE BESLENME İLKELERİNE UYGUN HAZIRLAMA VE PİŞİRME ÖNERİLERİ.BESLENME-HASTALIK ETKİLEŞİMİ VE BAZI HASTALIK DURUMLARINDA BESLENME İLKELERİ. Şişmanlık Kalp-Damar Hastalıkları. Ülser. Diyabet / Şeker Hastalığı. İshal Kabızlık. Kanser. Enfeksiyon / Ateşli Hastalıklar. ÇALIŞMA HAYATINDA TOPLU BESLENMENİN ÖNEMİ TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE TEMEL AMAÇLAR TOPLU BESLENME HİZMETLERİNİN KAPSAMI. Toplu Beslenme Hizmetlerinin Yönetim ve Organizasyonu. Çalışanlar için Menü Planlama İlkeleri. Yiyeceklerin Satın Alınması. Yiyeceklerin Depolanması. Yiyeceklerin Hazırlanması ve Pişirilmesi. Yemek Servisi. Artıkların Kaldırılması ve Bulaşıkların Yıkanması. Toplu Beslenme Hizmetlerinde Hijyen ve Güvenliğin Sağlanması İŞÇiLERiN BESLENME DURUMLARI İLE İLGİLİ MEVZUAT VE UYGULAMALAR NOTLARYeterli ve Dengeli Beslenme |