Çalışma Hayatında Beslenme Hizmetlerinin Yönetimi
İÇİNDEKİLERİÇİNDEKİLERONSOZ......................................................................................... SUNUŞ......................................................................................... GİRİŞ........................................................................................... BESLENMENİN ÖNEMİ.............................................................. Beslenme ve Büyüme - Gelişme........................................... Beslenme ve Sağlık............................................................... Beslenme ve Çalışma Yeteneği............................................. Beslenme ve Verimli Yaşam Süresi....................................... Beslenme ve Ulusal Ekonomi................................................ Beslenme ve İş Kazaları........................................................ BESLENME SORUNLARININ NEDENLERİ.............................. YETERSİZ VE DENGESİZ BESLENME GÖSTERGELERİ....... YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLKELERİ........................ Besin Öğeleri......................................................................... Enerji ve Besin Öğelerinin Verimlilik İlişkisi........................... Aktivite Düzeylerine Göre İş Grupları.................................... Besin Grupları........................................................................ SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ÖNERİLERİ...................... BESİNLERİ SAĞLIKLI VE BESLENME İLKELERİNE UYGUN HAZIRLAMA VE PİŞİRME ÖNERİLERİ..................................... BESLENME-HASTALIK ETKİLEŞİMİ VE BAZI HASTALIK DURUMLARINDA BESLENME İLKELERİ.............................................. Şişmanlık............................................................................................ ÜBİp-Damar Hastalıkları...................................................................... Ülser.................................................................................................. biyabet/Şeker Hastalığı.................................................................... İshai.................................................................................................... Kabızlık............................................................................................... Kanser................................................................................................ Enfeksiyon / Ateşli Hastalıklar............................................................ ÇALIŞMA HAYATİNDA TOPLU BESLENMENİN ÖNEMİ...................... TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE TEMEL AMAÇLAR.................. TOPLU BESLENME HİZMETLERİNİN KAPSAMI.................................. Toplu Beslenme Hizmetlerinin Yönetim ve Organizasyonu................ Çalışanlar İçin Menü Planlama İlkeleri................................................ Yiyeceklerin Satın Alınması................................................................ Yiyeceklerin Depolanması.................................................................. Yiyeceklerin Hazırlanması ve Pişirilmesi............................................ Yemek Servisi..................................................................................... Artıkların Kaldırılması ve Bulaşıkların Yıkanması............................... Toplu Beslenme Hizmetlerinde Hijyen ve Güvenliğin Sağlanması..... İŞÇİLERİN BESLENME DURUMLARI İLE İLGİLİ MEVZUAT VE UYGULAMALAR..................................................................................... |