Çalışma Hayatında Beslenme Hizmetlerinin Yönetimi

Kitap : Çalışma Hayatında Beslenme Hizmetlerinin Yönetimi

Yazar : * Yasemin Beyhan

Dil : Türkçe

Bölüm : Sağlık-Güvenlik-Çevre

Yayın Yeri : Ankara

Cilt : 189

Yayın Tarihi : Şubat 1999

Yayıncı : Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ

Orijinal Dil : Türkçe

Tür : Kitap

Kitap No : 4996

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER
ONSOZ.........................................................................................
SUNUŞ.........................................................................................
GİRİŞ...........................................................................................
BESLENMENİN ÖNEMİ..............................................................
Beslenme ve Büyüme - Gelişme...........................................
Beslenme ve Sağlık...............................................................
Beslenme ve Çalışma Yeteneği.............................................
Beslenme ve Verimli Yaşam Süresi.......................................
Beslenme ve Ulusal Ekonomi................................................
Beslenme ve İş Kazaları........................................................
BESLENME SORUNLARININ NEDENLERİ..............................
YETERSİZ VE DENGESİZ BESLENME GÖSTERGELERİ.......
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLKELERİ........................
Besin Öğeleri.........................................................................
Enerji ve Besin Öğelerinin Verimlilik İlişkisi...........................
Aktivite Düzeylerine Göre İş Grupları....................................
Besin Grupları........................................................................
SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ÖNERİLERİ......................
BESİNLERİ SAĞLIKLI VE BESLENME İLKELERİNE UYGUN HAZIRLAMA VE PİŞİRME ÖNERİLERİ.....................................
BESLENME-HASTALIK ETKİLEŞİMİ VE BAZI HASTALIK DURUMLARINDA BESLENME İLKELERİ..............................................
Şişmanlık............................................................................................
ÜBİp-Damar Hastalıkları......................................................................
Ülser..................................................................................................
biyabet/Şeker Hastalığı....................................................................
İshai....................................................................................................
Kabızlık...............................................................................................
Kanser................................................................................................
Enfeksiyon / Ateşli Hastalıklar............................................................
ÇALIŞMA HAYATİNDA TOPLU BESLENMENİN ÖNEMİ......................
TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE TEMEL AMAÇLAR..................
TOPLU BESLENME HİZMETLERİNİN KAPSAMI..................................
Toplu Beslenme Hizmetlerinin Yönetim ve Organizasyonu................
Çalışanlar İçin Menü Planlama İlkeleri................................................
Yiyeceklerin Satın Alınması................................................................
Yiyeceklerin Depolanması..................................................................
Yiyeceklerin Hazırlanması ve Pişirilmesi............................................
Yemek Servisi.....................................................................................
Artıkların Kaldırılması ve Bulaşıkların Yıkanması...............................
Toplu Beslenme Hizmetlerinde Hijyen ve Güvenliğin Sağlanması.....
İŞÇİLERİN BESLENME DURUMLARI İLE İLGİLİ MEVZUAT VE UYGULAMALAR.....................................................................................