Dünya Gıda Durumu
İÇİNDEKİLER(İKİNCİ KİTAP)B. M. DÜNYA GIDA KONFERANSI ROMA 5-16 Kasım 1974 DÜNYA GIDA DURUMU - ULUSLARARASI TEDBİRLER . .. Dünya Gıda Sorununun Çözümlenmesi îçin Stratesi A-Kalkınmakta Olan Ülkelerde Gıda Üretiminin Artırılması Hususu ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Gübre ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Su ve Diğer Girdiler Uygun Teknoloji . Kırsal Kalkınma ... ... ... ... ... ... ... ... ... Ziraî Kalkınma îçin Yatırım ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Kısıtlamalar ve Engeller ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... B-Tüketimin Geliştirilmesi ve Beslenme ... ... ... ... ... ... ... C- Dünya Gıda Güvenliği Sorunu ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Güvenlik Kavramı Gıda Maddeleri Fiyatlarının istikrara Kavuşturulması Dünya Gıda Güvenliği Çerçevesinde Ticaret Politikaları D- Tatbikat ve Takip ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... KISIM: I KALKINMAKTA OLAN,ÜLKELERDE GIDA MADDELERİ ÜRETİMİNİ ARTTIRMAK İÇİN TEDBİRLER Bölüm : l Hedefler ve Öncelikler . Hedefler ve Üretim Gayeleri Ulusal Sorumluluklar Uluslararasıişbirliği ve Yardım ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Bölüm 2 Gübre ve Diğer Girdiler A- Gübreler ... ... ... . Kalkınmakta Olan Ülkelerde Üretim Açığı Mevcut Sorun ve Kısa Vadeli Sorun . Orta ve Uzun Vadeli Strateji ... ... ... ... ... ... .. Kooperatif Kuruluşları ... ... ... ... ... ... ... ... Kimyasal Gübrelere Alternatif ... ... ... ... ... .. Sonuç ve Tavsiyeler ... ... ... ... ... ... ... ... ... B- Tanm İlaçlan ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Yoğunlaştırılmış Programın : Ana Uunsurlan C- Kaliteli Tohumlar ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. Kaliteli Tohum Geliştirilmesi ... ... ... ... ... ... Tohum ihtiyat Stoklan ... ... ... ... ... ... ... D- Krediler ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ....... ... .. Bölüm :3 Toprak ve Su Kaynaklarının Geliştirilmesi ... .. Mevcut Sulama Tesislerinin Geliştirilmesi ve Yenilemesi Yeni Sulama Projeleri ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Yeni Ekilebilir Arazinin Geliştirilmesi ... ... ... ... ... Hedefler ve Maliyet ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Bölüm : 4 Canlı Hayvan ve Balıkçılığın geliştirilmesi ... A -Hayvancılığın Geliştirilmesi Afrika Hayvan Parazitlerinin Kontrolü B- Balıkçılık ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Bölüm : 5 Araştırma ve Teknoloji . A- Ziraî Araştırma ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... . B- Hasat Sonrası Teknolojiler ve İlgili Hizmetler Bölüm : 6 Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yoksulluk ... ... ... ... ... ... Bölüm: 7 Bölgesel Stratejiler ve Öncelikler Afrika ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Yakın Doğu ... ... ... ... ... ... ... Uzak Doğu ... ... ... ... ... ... ... ... .. Latin Amerika ... ... ... ... ... ... ... Bölüm : 8 Mali Kaynakların ihtiyaçları ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... KISIM : II BESLENMENİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN POLİTİKA VE PROGRAMLAR ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Bölüm : 9 Ulusal Gıda ve Beslenme Programlan ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Bölüm : 10 Özel Beslenme Programlan ... ... ... ... ... Bölüm : 11 Sağlık ve Belirgin Beslenme Eksiklikleri Bölüm : 12 Tüketici Eğitimi ve Korunması ... ... ... .. KISIM : III DÜNYA GIDA GÜVENLİĞİNİ GÜÇLENDİRME TEDBİRLERİ Bölüm : 13 Gıda Bilgileri ve Erken Uyarma Sistemleri ... ... ... ... ... ... ... ... Bölüm : 14 Dünya Gıda Güvenliği ve Uluslararası Andlaşma Ek : Dünya Gıda Güvenliğine ilişkin Taslak Uluslararası Anlaşma Bölüm : 15 Acil Gıda ihtiyaçlarım Karşılamak için Geliştirilmiş Tedbirler. Bölüm : 16 Gıda Yardımı için Uzun Vadeli Politikalar KISIM : IV TİCARET İSTİRAR VE AYARLAMALAR . Bölüm : 17 Gıda Fiyatlarıyla Gıda Piyasalarının istikrara Kavuşturulması Bölüm : 18 Kalkınmakta Olan Ülkeler ihracat Pazarlarının Genişletilmesi Bölüm : 19 Uluslararası Tarımsal Ayarlamalar ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... KISIM : V ÇALIŞMALARIN SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN TEDBÎRLER Bölüm : 20 Dünya Gıda Otoritesine Olan ihtiyaç ... ... ... ... ... ... ... ... ... Ek: A - Dünya Gıda Konferansı Hazırlık Komitesinin ikinci Toplantısına Sunulan Belirgin Önerilerin Özeti Ek: B - Dünya Gıda Teşkilâtı ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... |