İşyeri Hekimliği Ve İşyeri Sağlık Servisleri

Kitap : İşyeri Hekimliği Ve İşyeri Sağlık Servisleri

Yazar : * Haluk Başçıl

Dil : Türkçe

Bölüm : Sağlık-Güvenlik-Çevre

Yayın Yeri : Ankara

Yayın Tarihi : Nisan 2001

Yayıncı : Türk Tabipleri Birliği

Tür : Kitapçık

Kitap No : 1803

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER
İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ............
1- SAĞLIK SORUNLARI VE İŞ YAŞAMI ARASINDAKİ KARŞILIKLI İLİŞKİ..................................................
1.1. ÇALIŞANLARIN SAĞLIK SORUNLARININ GENEL SAĞLIK POLİTİKASI İÇİNDEKİ YERİ....................................................
1.2. SAĞLIK VE İŞ.........................................................................
1.3. SAĞLIK VE ÇALIŞMA ORTAMI
2. İŞ HEKİMİNİN GÖREVLERİ: ÇALIŞANLARIN SAĞLIKLARININ VE ÇALIŞMA KOŞULLARININ KONTROLÜ.........................................
2.1. İŞ HEKİMİNİN ROLÜ............................................................ ......................
2.2. SAĞLIK KONTROLÜ...................................................................................
2.3. İŞYERİ VE ÇALIŞMA KOŞULLARININ KONTROLÜ .................................
2.4. BİR ÖRNEK: FRANSA'DA İŞ HEKİMİNİN GÖREVLERİ.........................
2.4.1. iş Hekimi Çalışma Süresinin 1/3...................................................
2.4.2. Genel Hijyen Çalışmaları
2.4.3. İşin ve Çalışma Ritminin insan Fizyolojisine Uygunluğu Çalışmaları
2.4.4. Çalışanların Zararlı Etkenlere -Özellikle iş Kazalarına ve Tehlikeli Maddelere Karşı Korunması
2.4.5. iş Analizi...................................................................................................
2.4.6. Özel Sağlık Takibi Gerektiren işlerde Çalışan
İşçilerin Takibi
2.4.7. İşyeri Mutfağı ve Restoranının Hijyeni ........................................................
2.4.8. Çalışanların Eğitimi .....................................................................................
2.4.9.1/3 Sürenin Yararları İçeriği ve Sonuçları....................................................